Information om Onlineresultat.
Information

Onlineresultat är en sportinriktad tjänst som erbjuder de senaste nyheterna, listor över sportanläggningar och föreningar, med mera. Under 2023 lanseras Plustjänsterna som är inriktade på mer professionella tillämpningar.

Just nu pågår tjänsten en omfattande ombyggnation där flera avdelningar är tillfälligt stängda. Inom kort kommer de öppnas igen.

Fokus ligger på Plus-tjänsterna, där Produktion+ är först ut med verktyg anpassade till led-skärmar och livesändningar.

Historia

Utvecklingen av Onlineresultat påbörjades sommaren 2008 efter en idé om att skapa en resultatrapporteringstjänst inriktad på ungdomsidrott.

Efter några år av utveckling var tjänsten redo för lansering. Med hjälp av flera vänner skapades ett stort register av anläggningar och en logga togs fram. En betaversion släpptes 22 december 2012, dock ordentligt nerbantad. Den skarpa versionen släpptes 9 november 2014 med betydligt fler funktioner. Det kommande året lanseras en streamingfunktion för att livesäna sport på Onlineresultat.

De kommande åren skulle Plustjänsterna lanseras men annat kom emellan. Efter många år paus för andra projekt tas arbetet upp igen.

Några ord från utvecklaren
Efter en idé 2008 började jag utvecklingen av det som sedan blev Onlineresultat. Fritiden spenderas med kulturella evenemang, promenader med kompisarna eller varför inte kolla igenom hela Vänner-serien en gång till? Jag brinner för volleyboll och hjärtat kommer alltid tillhöra Örkelljunga volleybollklubb. Johan Bengtsson

Onlineresultat utvecklas av Kudabi. Kudabi utvecklar webbtjänster och producerar video till både privatpersoner och företag. Klicka här för att läsa mer om tjänsterna som erbjuds.

Tack till...

  • Niklas Thomasson som med sitt breda idrottskunnande skapat ordning i härvan av alla olika idrotter. Ända från start har han tillbringat många långa telefonsamtal åt att prata regler, upplägg och design.
    Tack även till Fredrik Bogren och Bobo Wieland som också agerat lysande bollplank.
  • Richard Börjesson för design av loggan.
  • Kristoffer Glinka, Jesper Hagström, Sigrid Sandberg, Kristina Brandt, Ann-Jeanette Ekroth, Lennie Hansson och Niklas som ägnade en hel höst åt att lägga in idrottsanläggningar.